marți, 24 iulie 2007

S-a dat undă verde la producerea laptopului de 100 de dolari pentru copii

Cel mai ieftin computer din lume devine din vis realitate. Producătorii de componente hardware au primit undă verde pentru fabricarea laptopului de 100 de dolari destinat în special copiilor din ţările slab dezvoltate.

Primele calculatoare ar trebui să ajungă la aceştia în octombrie. Laptop-ul lui Negroponte îşi propune să faciliteze accesul la programe educaţionale şi de divertisment. Criticii proiectului pun sub semnul întrebării necesitatea acestor computere în ţări în care prioritare sunt apa, sistemul de sănătate şi igiena.

Ideea laptop-ului ieftin, numit XO, îi aparţine lui Nicholas Negroponte, şi a fost lansată acum câţiva ani. Iniţiatorul şi-a susţinut proiectul şi în România în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu premierul Călin Popescu - Tăriceanu anul acesta în martie.

Ministrul Telecomunicaţiilor Zsolt Nagy a respins iniţial proiectul, însă a declarat în exclusivitate pentru The Money Channel că o comisie formată din experţi ai Institului Politehnic, ai Ministerului Educaţiei şi ai Ministerului Telecomunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei evaluează acest nou instrument educaţional şi posibilitatea ca acesta să fie achiziţionat pentru copiii nevoiaşi din România.

Sursa: The Money Channel