luni, 14 iulie 2008

Dulciurile îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare a copiilor

Sucurile şi dulciurile îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare a copiilor, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii britanici.

Profesorii şi părinţii sunt îngrijoraţi că aceste noi dezvăluiri ale cercetătorilor vor încuraja consumul de mâncare nesănătoasă cu un conţinut ridicat de zahăr, care la copii produce un exces de energie.

Potrivit cotidianului The Telegraph, în ediţia online, cercetătorii britanici sunt totuşi de părere că nişte gustări servite la intervale de timp mai mici ajută mai mult copii în procesul de învăţate decât mesele mai rare şi bogate.

"Nu există nicio dovadă că zahărul cauzează un exces de energie. În schimb, putem demonstra că ajută în procesul de concentrare. Copii cu vârste cuprinse între cinci şi zece ani au nevoie, pentru creierul lor, de o cantitate de glucoză de două ori mai mare decât adulţii. Spre deosebire de alte organe, creirul nu stochează energia, astfel încât el îşi obţine vitalitatea din elementele din sânge", a declarat profesorul David Benton, unul dintre autorii studiului.

Sursa: MediaFax