duminică, 13 martie 2011

Alerta nucleara in Japonia: miezul unui reactor a inceput sa se topeasca

Problemele continuă la centrala nucleară. După explozia de sâmbătă, un alt reactor are probleme cu sistemul de răcire şi este posibilă o altă explozie. Guvernul japonez consideră că este posibil ca la două dintre reactoarele centralei nucleare Fukushima 1 să fi fost declanşate procese de fisiune, după o serie de avarii provocate de cutremurul violent de vineri. Poliţia japoneză estimează că bilanţul cutremurului ar putea fi de 10.000 de morţi.

Un alt reactor de la centrala nucleară Fukushima din Japonia are probleme cu sistemul de răcire după seismul de vineri, a anunţat duminică Agenţia niponă pentru siguranţa nucleară, transmite Reuters.

Sistemul de răcire de urgenţă nu mai funcţionează la reactorul nr. 3 de la centrala Fukushima Daiichi, ceea ce face necesare măsuri de urgenţă de furnizare de apă la reactor, a precizat un responsabil al agenţiei în cadrul unei conferinţe de presă. Nu este exclus să existe o nouă explozie la acest reactor.

Oficialul citat a mai menţionat că este posibil ca minimum 9 persoane să fi fost expuse la radiaţii, dar şi ca această cifră să crească la 70-160 de persoane.