vineri, 18 iulie 2008

Spitalele din România vor fi dotate cu aparatură medicală în valoare de de 7.9 milioane de euro

Ministerul Sănătăţii va cheltui în aceste an 7,9 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură medicală a camerelor de gardă din 200 de spitale municipale şi orăşeneşti. Anunţul a fost făcut joi de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii. El a mai precizat că spitalele incluse în acest proiect vor avea aparate noi până la sfârşitul acestui an.

"Banii necesari pentru acest proiect provin din economiile făcute de minister în prima etapă a acestui program. Aceste economii reprezintă 17 de milioane de euro", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

Din banii economisiţi până acum, ministerul a alocat deja 1,6 milioane pentru proiecte de telemedicină, domeniu ce presupune instalarea de camere video în camerele de primiri urgenţe, astfel ca medicii din mai multe spitale să poată interacţiona în timp real. Alte 7,9 milioane, din totalul de 17 milioane au fost alocate pentru dotarea cu echipamente medicale a camerelor de gardă din spitalele mici.

"Astăzi s-au deschis ofertele pentru achiziţionarea aparaturii pentru spitale. Sper să finalizăm dotarea acestora până la sfârşitul acestui an" , a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Restul economiilor, reprezentând 7,5 milioane de euro vor fi cheltuite pe alte proiecte, pe care ministerul nu le-a făcut încă publice.

Sursa: Realitatea.net