vineri, 1 august 2008

Un bărbat a fost omorât de urs în apropiere de centrul Braşovului

Un bărbat a fost omorât de urs pe o alee situată în apropiere de centrul Braşovului. Ursul nu a fost identificat până acum.

Cadavrul sfâşiat al bărbatului a fost descoperit în această dimineaţă la mai puţin de 500 de metri de centrul Braşovului, pe aleea pietonală de sub Tâmpa.

"Persoana a fost atacată pe liziera de pădure. În zona unde a fost găsită victima sunt urme de sânge şi se vede că ursul a târât cadavrul 5 - 6 metri în pădure încercând să-l îngroape. Nu a putut şi l-a abandonat acolo", a declarat Flavius Bărbulescu, directorul Servicului de Gestionare a Animalelor.

Petre Gnotea, directorul Asociaţiei Vânătorilor Braşov, a declarat că trei echipe de vânători au plecat în căutarea ursului.

Autorităţile locale nu pot lua prea multe măsuri pentru că urşii sunt animale protejate. Primăria a montat panouri de avertizare, dar oamenii le ignoră.

De la începutul anului, mai mulţi urşi şi-au făcut apariţia în Braşov

În luna mai, urşii gunoieri din Braşov au venit în cartierul Răcădău. Ei erau flămânzi pentru că abia ieşiseră din hibernare şi au căutat hrană prin tomberoanele pline cu resturi de mâncare de la marginea Braşovului. În aceeaşi lună, în centrul Braşovului, o ursoaică şi puiul său au coborât de pe Tâmpa şi au pătruns într-o casă cu trei etaje, băgând spaima în oameni. Animalele s-au plimbat prin clădire ca prin pădure. Au ajuns în beci, la etajul trei şi chiar pe acoperiş.

Spre finalul lunii mai, mai mulţi urşi s-au plimbat nestingheriţi prin centru, în căutare de hrană. Au mers printre maşinile din trafic, au traversat mai multe străzi, iar unul dintre ei a intrat chiar în curtea unei femei.

La începutul lunii iunie, un pui de urs flâmănd a răsturnat mai multe tomberoane. Mai târziu, alţi urşi s-au servit din containere. Un alt pui de urs a fost prins pe 12 iunie, pe străzile Braşovului, după ce mai mulţi
localnci au anunţat că animalul se plimbă fără teamă prin curţile caselor.
Inspectorii Serviciului de Gospodărire a Animalelor au folosit tranchilizante pentru a prinde ursul fără a-l răni.

Locuitorii cartierului braşovean Răcădău au fost vizitaţi şi pe 16 iunie de
urşi. Animalele au ieşit să se plimbe pe străzi şi să-şi caute de mâncare în tomberoanele de gunoi. Nu le-au dat prea multă atenţie trecătorilor şi şi-au văzut mai departe de cină.

Sursa: Realitatea TV